Destacat,Vida Urbana

De tapes per la Barceloneta

26 July 2010 | 8 Comments

  TAGS:                              

  Què pot ser millor que una tapa de peixet fregit després d’un bany a la platja. Només a uns metres, entre els carrerons de la Barceloneta, hi ha un ampli assortiment de bars on es poden degustar les millors tapes.

  Can Maño

  Can Maño és un d’aquests locals que ha passat de pares a fills. Sense grans rètols, l’entrada pot passar-vos desapercebuda fàcilment. Les tapes es prenen en una taula de melanina, els plats i gots són com de menjador de col·legi, el lavabo és petit, no reserven i no accepten targetes. Però ni falta que els fa tenir més serveis per tenir sempre cua a la porta, perquè al que realment vas a Can Maño és a menjar peix, i en això són els millors, perquè és sempre fresquíssim. Seitons fregits, lluç, sardines… tot portat directament de la llotja.

  Una amanida, una ració de seitons, un combinat de patates, albergínies i pebrots, una de xanguets, dues canyes i cafès costen 26,90 euros.

  Can Maño

  Baluart, 12

  Can Paixano

  Can Paixano és un local franquejat per dues enormes portalades de fusta als carrerons dels basars de la Barceloneta. També se l’anomena La Xampaneria, i és perquè l’habitual és menjar un entrepà acompanyat d’una copa de cava rosat. També podeu comprar-n’hi l’ampolla sencera, per preus que oscil·len entre els 4 i els 6 euros, segons la qualitat, però no us la serviran si no va acompanyada de menjar.

  Cecina lleonesa, xoriços, fuets i pernils pengen del sostre i són els ingredients dels seus entrepans deliciosos. T’atenen ràpid, menges ràpid i deixes lloc per al comensal següent.

  Un entrepà de pernil serrà, un entrepà de fuet i dues copes de cava costen 4,95 euros.

  Can Paixano

  Reina Cristina, 7

  Bar Leo

  El Bar Leo, a simple vista, és un local més de tapes del barri, però, una vegada dins, descobreixes que té un encant especial. Potser per la màquina de tocadiscs, en la qual no paren de sonar cançons de Los Chichos, potser perquè està empaperat amb fotos de Bambino, o pel caràcter de la seva propietària, una dona baixeta que no para, sempre d’un costat a l’altre. Quan sona un tema de Manu Chao ens diu: “És com el meu fill. Aquí ha actuat més d’una vegada” i es posa a ballar amb els braços cap amunt. També són els “seus fills” els components del grup de rumba Sobretaula Kandela, que en diumenges alterns omplen el local a vessar.

  Bar Leo

  Sant Carles, 34

  La Cova Fumada

  A hores d’ara, dir que les bombes de La Cova Fumada són les millors no és cap novetat, però és que realment estan boníssimes, i no es pot parlar de tapes a la Barceloneta sense anomenar aquest bar. També és molt bo el bacallà, les mongetes o els cigrons amb botifarró. Ens atén en Magí, un dels propietaris, però és que en aquest local hi treballa tota la família: l’àvia, els germans i els fills. Com molts d’aquests locals familiars, tanquen els diumenges, per la qual cosa no és el dia més aconsellable per fer tapes per la zona.

  Dues canyes i dues bombes costen 5,60 euros.

  La Cova Fumada

  Baluart, 56

  Jai-ca

  Un altre clàssic de tapes al barri és el bar Jai-ca, en què sempre costa trobar un racó lliure. La varietat i la qualitat de les seves tapes et fan la boca aigua, amb les safates de peixet fregit, les gambes, els calamarsons i les braves que s’amunteguen a sobre de la barra, i el sabor és encara millor.

  Dues canyes i una tapa de calamars costen 8 euros.

  Bar Jai-ca

  Ginebra, 13

  8 Respostes a “De tapes per la Barceloneta”

  1. marc says:

   Por favor, como se llamaba està zona antiguamente.

  2. MAriobross says:

   Creo que siempre ha sido la Barceloneta. De la ruta supercurrada que os habeis marcado, he conocido La Cova Fumada y me he vuelto superfan. gracias

  3. laura says:

   Qué bueno el artículo! conocía dos de los bares que son mis preferidos, iré a probar el resto!!!

  4. silvia says:

   Muy bueno este post, pero yo añadiria el Bar Electricitat y Cal Capi situados frente a La Cova Fumada, además de La Bombeta.
   Saludos!!!

  5. dgracia says:

   La Barceloneta avans d’estar urbanitzada es deia l’illa de Maians. Popularment també se la coneixia com el barri de l’ostia, per ser del poble d’Ostia (Roma) els primers pescadors que si van establir.

  6. Joan says:

   Us falta “El Vaso de Oro” (c. Balboa, 6). Excel·lents tapes i millor cervessa encara. Aquest local ha sortit en diferents publicacions com el lloc on millor es tira, serveix, la cervessa a europa. No deixeu de tastar la ensaladilla russa ni els chocos.

  7. Monica says:

   Gràcies per la recomanació Joan! El Vaso de Oro el vam visitar més tard i també vam fer un post apart. Aquí el tens:

   http://www.seriebcn.net/2011/04/29/vida-urbana/el-vaso-de-oro/?lang=ca

  Trackbacks/Pingbacks

  1. […] en nombroses ocasions i tenim el nostre friki rànquing personal amb llocs com el celler Elkano, el Bar Leo, el Olivero Güeno, el celler Vendrell, el Bar Makinavaja o el celler Montse. Per això ens ha […]

  Respondre