Destacat,Vida Urbana

Petritxol, un carrer amb olor a xocolata

28 November 2013 | 1 Comment

  TAGS:                      

  Un carrer històric en la que després de visitar la primera sala d’art del país, la Sala Parés, ens podem prendre la millor xocolata calenta de la ciutat.

  Sabeu quin va ser el primer carrer íntegrament vianants, asfaltada i sense voreres de Barcelona? El carrer Petritxol.

  Segur que heu passat moltes vegades a través d’ella o just quan comença o acaba. Situada al gòtic, està al costat de la Rambla ia 4 minuts de Portal de l’Àngel i arribant a la Plaça del Pi. Són 130 metres de llarg i 3 d’ample, en què, mitjançant els seus mosaics, podem veure la història del que antigament van ser els costums del carrer i, en conseqüència, de Barcelona (és realment curiós i bonic de veure).

  El 1959 es va convertir en el primer carrer de la ciutat en la qual només els vianants podien accedir. Art, llibreries i xocolateries és el que fa d’aquest carrer una de les més populars i boniques del centre. Montserrat Caballé tenia el seu estudi d’assaig, fins fa pocs anys, aquí (mireu al costat de la Granja Pallaresa la placa que hi ha).

  La Sala Parés està en Petritxol 5.Va ser la primera sala (creada el 1840) en vendre material de pintura, gravats, marcs, làmines i obres a nivell europeu. El 1877 es converteix en la primera galeria d’art de tot Espanya.

  L’edifici on s’ubica té dos grans espais de llum zenital construïts a propòsit fa 130 anys perquè el lloc on les obres s’exposen tinguin llum natural. Tenen un fons de més d’1 milió d’obres i, des de 1993 compten amb una altra galeria en què venen obra gràfica original: Maragall Edicions, Petritxol 8.

  I les xocolateries? Ñaaaam. Baixant a l’esquerra ens trobem la Granja Pallaresa, Petritxol 11. Des de 1947 que va deixar de ser una lleteria, podem anar a provar qualsevol dels seus delícies. ¿El millor de tot? La xocolata (o suís) amb xurros, ensaïmades o pastes que tinguin acabades de fer: flam de buit, crema catalana, mató de Montserrat, quallades, arròs amb llet …

  La nostra segona xocolateria és la Granja Dulcinea, Petritxol 2. Una granja en la qual serveixen la millor xocolata amb xurros de la ciutat. Segueix conservant tal com era el 1930, que va deixar de ser una taverna del segle XVIII per convertir-se en aquest deliciós i llaminer local. Dalí i Guimerà van passar per les seves seients i parets de fusta. Petit, però a dalt tenen una altra planta.

  Finalment, a aquesta petita però deliciosa carrer se li uneix Xocoa: amb dos salons petits a l’interior, el més curiós que té són unes pilotes fetes de galeta i recobertes amb xocolata blanca, amb llet o caramel, per exemple. Per seguir en la seva línia habitual i no deixar de banda les seves favorits, no podien faltar els seus pastissos de xocolata, el xarxa velvet, pastís de llimona, moltes varietats de galetes i begudes per prendre asseguts. Per portar? Ni ho dubteu. Si hi ha mcuha cua, sempre ens queda algun lloc a la Plaça del Pi o a la Catedral.

  El nostre consell és que no aneu un cap de setmana, i més ara que s’acosta l’hivern. Visiteu el carrer entre setmana, abans de les fanàtiques compres nadalenques, i Gaudiu-lo. És cert que últimament el carrer Petritxol ha estat notícia per altres temes. Tot i així, no deixeu de gaudir d’aquest preciós i històric carrer.

  Sala Parés

  Dilluns: de 16 a 20.

  Dimarts a Divendres: de 10:30 a 14 i de 16:30 a 20:30

  Diumenges d’octubre a juny: de 11:30 a 14.

  Maragall Edicions

  Dilluns: 16 a 20

  Dimarts a Divendres: 10.30 a 14.00h y 16 a 20

  Dissabtes: de 10.30 a14h y de 16.30 a 20.30

  Granja La Pallaresa

  Dilluns a dissabte: de 9 a 13 i de 16 a 21.

  Diumenges: de 9 a 13 i de 17 a 21.

  Granja Dulcinea

  Dilluns a dissabte: 10 a 21.

  Xocoa
  Dilluns: 9:30 a 21h
  Dimarts: 9:30 a 21h
  Dimecres: 9:30 a 21h
  Dijous: 9:30 a 21h
  Divendres: 9:30 a 21h
  Dissabte: 9:30 a 21h
  Diumenge: 9:30 a 21h


  Una resposta a “Petritxol, un carrer amb olor a xocolata”

  Trackbacks/Pingbacks

  1. [...] this narrow street you’ll find bookstores, art galleries and the “xocolateries”. Dulcinea (since 1930) and Granja Pallaresa (since1947) serves maybe the best hot chocolates in the [...]

  Respondre