Destacat,Vida Urbana

Els bars més petits de Barcelona

30 December 2013 | 3 Comments

  TAGS:                    

  Diuen que al pot petit hi ha la bona confitura, doncs aquí us presentem els bars amb la millor confitura de tota Barcelona, els que considerem més petits però no per això menys interessants.

  Kiosko Cazalla. "Voy a salir a fumar"

  Kiosko Cazalla. “Voy a salir a fumar”

  1.- Kiosko La Cazalla
  El número u del rànquing

  Tocant a la Rambla, sota l’inici d’Arc del Teatre, es troba un bar que fàcilment passa desapercebut als turistes que deambulen per allà, però que coneixen molt bé els assidus a la sala Moog. Al 2012 va complir 100 anys, encara que va estar tancat durant un temps i van trigar 7 anys a aconseguir de nou la llicència.
  El primer que notes en seure en una de les seves 3 cadires, és la forta olor a cazalla que surt del bar i que molt bé fa honor al seu nom. El Kiosko Cazalla és això, una barra al carrer amb uns pocs tamborets, de manera que bé mereix el lloc número u del nostre rànquing.

  Kiosko La Cazalla. Carrer de l’Arc del Teatre, s/n

  El 20 metros. "Y estamos tan agustito"

  El 20 metros. “Y estamos tan agustito”

  2.- El 20 metros
  O de com treure-li profit a tan poc espai

  Davant la perspectiva d’obrir un negoci, et pot fer enrere el preu dels lloguers. Però, heus aquí un exemple de que amb pocs metres pots muntar un negoci ben apanyat. El 20 metros és això, un bar amb tot just 20 metres quadrats, i d’ells la meitat se’ls s’adjudica la cuina.
  És cert que la gent s’ha d’amontegar a l’espai com si d’un tetris es tractés, que escoltes més la persona de la taula del costat que al teu acompanyant, però també és veritat que això ajuda a crear un cert “caliu” i que del Bar 20 metros pots sortir a fumar si cal, amb només fer un pas.
  La manca d’espai del 20 metres es supleix amb petits llistons a les parets als què just hi ha espai per deixar la copa o el plat sense que caigui.

  El 20 metros. Carrer Calàbria 39, Barcelona

  3.- Butipà (antic bar Los Baskos)
  Homenatge a un aprenent d’anarquista

  Butipa. Antiguo Bar Los Baskos

  Butipa. Antiguo Bar Los Baskos

  Realment va ser el bar Els Baskos el que ens va inspirar a fer aquesta mini-ruta de mini-bars. El seu propietari, Alfredo “el Guaje”, era una persona molt estimada al barri i a Los Baskos solien acudir els quatre o cinc que hi cabien als seus 14 metres per prendre una sidra o txakolí. Segons ens explica el nou propietari, una nit li van entra a robar, i l’Alfredo, per tal d’evitar nous assalts, es va quedar a dormir a l’interior del local. on una nit va morir.
  Ara és un negoci de venda de bones botifarres de Torelló i, en honor a l’antic propietari, han posat el seu nom a una d’elles: la ButiGuaje

  Butipà. Carrer Ramelleres, 16 Barcelona

  Bar Mendizabal. Cogido por los pelos

  Bar Mendizabal. Cogido por los pelos

  4.- Bar Mendizábal
  Cogido por los pelos

  Si bé,a l’ igual que el Kiosko Cazalla, el Mendizábal és un bar amb una senzilla barra al carrer, també és veritat que el seu espai es veu ampliat amb les 4 taules de terrassa que té entre el Teatre Romera i el Jardinet dels Gats de Barcelona
  Bon ambient, sucs naturals, còctels i excel · lents entrepans combinats, com el de pernil, formatge de cabra, rúcula, mango i reducció balsàmica, que està deliciós. Perfecte per a una parada ràpida a la zona del Raval.

  Bar Mendizábal. Carrer de la Junta de Comerç, 2

  Per Mònica Hidalgo

  3 Respostes a “Els bars més petits de Barcelona”

  1. mg says:

   El Quimet&Quimet en Poeta Cabañes no les anda lejos.
   https://plus.google.com/102010026365536963363/about?hl=es

  2. mg says:

   Perdón, es Cabanyes, creo :)

  3. Monica says:

   Tienes toda la razón mg, lo añadiremos a la lista. Es casi más alto que ancho Muchas gracias!

  Respondre